Blog

Waarom u als reseller zou moeten transformeren tot Cloud Service Provider (CSP)

4 min. lezen 8 februari 2017

Er is al veel geschreven over de voordelen van cloud ten opzichte van een on-premise IT-omgeving. Maar ondanks het grote potentieel, zien we dat nog altijd veel service providers hun klanten niet de mogelijkheid bieden om hun workloads in de cloud te laten draaien. In deze blog geven we u alle redenen waarom u dat wel zou moeten doen.

Steeds meer organisaties spreken de wens uit om aan outsourcing te doen en hun IT-omgeving uit te besteden aan een service provider. Ze willen niet langer grote hardware investeringen doen, die behalve de aanschafwaarde ook hoge kosten voor onderhoud, stroom en koeling met zich meebrengen. Liever stappen zij over op flexibele licentiemodellen, waarbij ze alleen de capaciteit en diensten huren die ze echt nodig hebben.

De cloud geeft u alle handvatten om strategisch in te spelen op deze behoefte. Zo kunt u infrastructuur diensten zoals server en storage als gevirtualiseerde service aanbieden vanuit uw eigen datacenter of dat van de cloud provider. Datzelfde geldt voor software oplossingen en kant-en-klare applicaties. Dit levert uw klant aanzienlijke kostenbesparingen op, omdat hij deze diensten bij u afneemt op basis van het pay-as-you-go principe.

Voordelen van de cloud voor uw klant

Naast kostenbesparingen profiteren uw klanten van een aantal andere voordelen als ze clouddiensten bij u kunnen afnemen:

  • Flexibiliteit; de cloud biedt uw klant een flexibel licentiemodel en alle mogelijkheden om stapsgewijs te groeien, doordat resources eenvoudig op en af te schalen zijn.
  • Schaalbaarheid; doordat u gebruik kunt maken van onbegrensde capaciteit van de publieke cloud, kunt u altijd op- en afschalen. Bovendien kunt u uw klant ondersteunen bij auto-scaling, waarbij bijvoorbeeld ’s avonds de capaciteit automatisch terugloopt.
  • Focus op business; doordat u deels of volledig het beheer van zijn IT omgeving overneemt, kan uw klant zich concentreren op de strategische bedrijfsprocessen.
  • Onderhoud en updates; clouddiensten zijn verbonden met het internet, waardoor uw klanten altijd kunnen beschikken over de laatste softwareversies en automatische updates.
  • Veiligheid/compliancy; doordat data ook in de cloud wordt opgeslagen, hoeft uw klant niet te vrezen voor dataverlies als apparaten defect gaan of worden gestolen. Bovendien beschikken cloud vendors doorgaans over extreem goed beveiligde datacenters in meerdere regio’s, waardoor u kunt voldoen aan wet- en regelgeving zoals de GDPR.
  • Back-up & recovery; als het gaat om back-up is het aan te raden om minimaal één offsite back-up te maken van uw data. De cloud is hiervoor een ideale en betrouwbare omgeving, omdat deze vaak een eenvoudig in te stellen verlengstuk vormt voor uw huidige on-site back-up.

Voordelen voor u als service provider

De mogelijkheden van de cloud voor uw klanten zijn enorm. Zo groot zelfs dat de kans aanwezig is dat hij op zoek zal gaan naar een andere partner, mocht u zijn business eisen niet kunnen faciliteren. Vergeet daarom niet dat de cloud ook voor u als service provider grote voordelen kent. De belangrijkste zijn:

Cross- en upsellmogelijkheden
Door de flexibele licenties heeft u veel vaker dan voorheen contact met uw klant over zijn verbruik. Dit biedt mogelijkheden voor cross- en upsell en meer inkomsten voor u.

Meer marge mogelijkheden
Doordat u alle IT-diensten voor uw klanten beheert, weet uw klant dat u een belangrijk deel van de verantwoordelijkheid draagt voor zijn business. En hier betaalt uw klant graag voor.

Samenwerking
U bouwt een strategische samenwerking op met uw klanten, doordat u 24/7 inzicht heeft in zijn verbruik. Hierdoor ziet u eerder dan uw klant of hij extra diensten nodig heeft en kunt u zijn time-to-market aanzienlijk verkorten. Ook hier betaalt hij graag voor.

Nieuwe business kansen
Het beheer van clouddiensten is overzichtelijk en vaak zowel locatie als device onafhankelijk, wat betekent dat u minder technische mensen nodig heeft om klanten te beheren. In plaats hiervan kunt u bijvoorbeeld commerciële mensen in dienst nemen, die nieuwe klanten kunnen binnenhalen.

MSP of CSP?

Het transformeren naar Cloud Service Provider (CSP) kan op verschillende manieren. U kunt ervoor kiezen te investeren in een eigen datacenter en diensten aan te bieden vanuit uw eigen private cloud omgeving. Het voordeel hiervan is dat u uw klanten een razendsnelle verbinding tussen zijn omgeving en die van u kunt bieden. Daarnaast kunt u zaken als auto-scaling instellen en biedt u uw klanten de mogelijkheid om belangrijke data in uw omgeving op te slaan.

Maar logischerwijs is niet iedere organisatie in staat om een eigen omgeving te bouwen. Als Managed Service Provider (MSP) biedt u diensten aan vanuit de datacenters van de cloud vendor en levert u hier uw eigen managed services bij.

Zo heeft u niet per se een private cloud omgeving, maar kunt u meerwaarde bieden door proactieve en betrouwbare support te bieden op alle diensten die u aanbiedt.

Benieuwd hoe VMware uw cloud propositie een boost geeft?

In deze whitepaper leest u hoe u met het VMware Cloud Provider Program (VCPP) direct profiteert van de nieuwste VMware technologie op basis van flexibele pay-as-you-go licenties.